TY ONLINE 27/02/23~03/03/23 **PROGRAMME** 2023



TY MiniMED

MONDAY ~ 27 FEBRUARY 2023

09.15-09.30	Welcome
09.30-09.40	Housekeeping
09.40-10.00	Neurosurgery
10.00-10.20	Making Babies
10.20-10.40	Why are Superbugs so popular
10.40-10.55	BREAK (15mins)
10.55-11.15	Lung Transplant Patient
11.15–11.45	Pathology
11.45	Programme end

TUESDAY ~ 28 FEBRUARY 2023

09.15-09.35	Life as a Rheumatologist
09.35-09.55	General Practice
09.55-10.15	Intern Year – what to expect
10.15-10.30	BREAK (15mins)
10.30-11.15	Real Life Caesarean Section
11.15–11.45	Keyhole Surgery of the Oesophagus
11.45-12.05	Mental Health and You
12.05-12.35	LUNCH (30mins)
12.35-13.00	Discovering Plastic and Reconstructive Surgery
13.00-13.15	The journey of a Surgeon
13.15-13.35	Sports Injuries
13.35-14.05	Transplant Team
14.05-14.30	Forensic Pathology
14.30	Programme End

WEDNESDAY ~ 1 MARCH 2023

09.15-09.45	Heart and Lung Surgery
09.45-10.15	Doctor for the Irish Football Team
10.15-10.45	Intensive Care and Anaesthesiology
10.45-11.00	BREAK (15mins)

TY MiniPHARMA

THURSDAY ~ 02 MARCH 2023

9:30-9:40	Introduction to TYMiniPharma Programme
9:40-9:55	Community Pharmacist
9:55-10:10	Hospital Pharmacist
10.10-10.25	BREAK (15mins)
10:25-10:40	Industry Pharmacist
10:40-10:55	Emerging Pharmacist Roles
10:55-11:10	Pharmacy Student Views
11:10-11:15	Questions
11.15-11.30	BREAK (15mins)
11:30-11:35	Introduction to afternoon sessions
11:35-11:50	Life Science Researcher (Immunology)
11:50-12:05	Industry Data Scientist
12:05-12:20	Pharmaceutical Researcher
12:20-12:35	Connected Health Researcher
12:35-12:45	Questions and panel discussion
12.45	Programme end

TY MiniPHYSIO

FRIDAY ~ 03 MARCH 2023 Transition to optimal health in adolescence and beyond busting common myths

09.15-09.30	Physiotherapy as a Career
09.30-09.45	BSc Physiotherapy Introduction
09.45-10:00	ACL injuries - Myths about management
10.00-10.15	BREAK (15mins)
10.15-10.45	Sport-related Injuries – can we really prevent them? Spotlight on Hamstring strain
10.45-11.00	Setting up healthy habits for life, in adolescence
11.00–11.15	BREAK (15mins)
11.15-11.30	'l like to move it'- managing your musculoskeletal health to last a lifetime
11.30-11.45	Arthritis is not exclusive to older age - living with a rheumatological condition
11.45-12.00	Exercise is Medicine in Oncology
12:00-12.30	BSc student experience Q&A
12.30	Programme end

11.00-11.30	HPAT 2025
11.30-11.50	Paediatrics
11.50-12.20	Real Life Laparoscopic Surgery
12.20-12.50	LUNCH (30mins)
12.50-13.10	Living with Stroke
13.10-13.40	'Doctor I can't breathe' Airway Obstruction Secondary to Tracheal Stenosis

13.50 Programme end







